seo ajansi

Seo Ajansı

SEO AJANSI

Seo ajansı, firmanınızın web veya mobil platformunun organik yollarla yükselmesini sağlayacak dijital şirkettir. 1-9 kişilik ajanslar olabildiği gibi personel sayısı 10 dan fazla olan seo ajansları da mevcuttur. Ancak bir seo ajansının kalitesi personel sayısı ile ölçülmez.

SEO AJANSI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Seo ajansı seçerken birden çok duruma dikkat etmelisiniz. Ajanstaki personel sayısı önemli bir kriter de olsa çalışanın niteliği daha önemlidir. Sayıca fazla görünen bir firma yerine uzun yıllar istihdam sağlamış düzenli seo personeli olan seo ajansları daha önemlidir.

Bir diğer önemli husus seo işini ajansın kendi web sitesi için ne kadar verimli yaptığıdır. Çünkü kendine yapamadığını başka firmalara satmak çok da inandırıcı olmaz. Kendi için önemli kelimelerde ilk sayfada yer almayı başarmış bir ajans tercih edilesi olmalı.

Bir diğer önemli husus referanslardır. Ajansın kendi sitesi harici müşterilerine yaptığı SEO’dan  başarılı örnekler vermesi istenebilir. Müşteriler kendi sektöründe veya kendi sektörüne yakın referanslar görmek isterler.

Seo ajansı seçerken bir diğer önemli husus iletişimdir. Marka ve ajans arasında iletişim nasıl olacak, raporlama süreci ilerleme hakkında kimden bilgi alınacak bunlar başta netleştirilmeli. Ajansta markaya düzenli bilgi verecek biri olmalı ve SEO işini yapan kişiden farklı biri olmalı.

Bir diğer önemli husus fiyatlardır. Ajanstaki kişi sayısına, çalışanların niteliğine, başarı oranına göre fiyatlama değişecektir. Hatta ajansın bulunduğu şehir, mevkii de SEO fiyatlarında belirleyici rol oynayacaktır. Çoğu seo ajansı bu konuyu paketlendirmişlerdir. Kelime sayısına backlink sayısına kelimelerin zorluğuna göre fiyatlar artmaktadır.

Sonuç olarak en düşük fiyatı seçmek yerine üstte yazan diğer kriterlere de bakarak en doğru ajans seçimi yapılmalıdır. En düşük fiyat yanılgısına düşmeyip işi doğru yapabilecek ajans kriteri ön planda olmalıdır.

SEO AJANSI SÖZLEŞMESİ İMZALARKEN..

Seo ajansı ile anlaşma yaparken önünüze bir seo sözleşmesi gelecektir. Genel olarak şunu bilin SEO konusunda anlaşma yapacağınız firma ne kadar iyi olursa olsun SEO işinde %100 garanti yoktur. Anlaşacağınız firma sizin siteniz için doğruları yapacaktır ancak bu kelimelerinizin tamamının ilk sayfaya geleceği anlamını taşımaz. Bu tür garanti içeren bir maddeyi sözleşmeye koydurmaya kalkmayın çoğu ajans kabul etmeyecektir ayrıca dediğimiz gibi garantisi de yoktur.

Bir diğer husus tek seferlik seo anlaşmaları. Tek seferlik seo sizi bir yerlere taşır ama hedefe çoğu zaman ulaştırmaz. Güvendiğiniz bir ajansla en az 6 aylık bir anlaşma yapın. Yapılan işlerin karşılığını ortalama 3. aydan itibaren görmeye başlarsınız. O sebeple SEO’da tek seferlik bir iş yarım kalan iştir.

Sözleşme sırasında bir diğer önemli konu anlaştığınız kelimeleri sözleşmeye mutlaka ekletin. Anlaştığınız paketi – ki bu pakette kelime sayınız ve aylık alacağınız backlink sayınız yazar – mutlaka sözleşmeye ekletin.

SEO AJANSI FİYATLARI

Seo ajansı fiyatlarından daha önce kriterler bölümünde bahsetmiştik. Bu fiyatlar çalışan personele, kelime sayısına göre değişmektedir. Öncelikli olarak söyleyebiliriz bu işte fiyat konusu 2.sırada olmalı. Çünkü bu reklam işi gibi parayı bastır ilk sayfada çık işi değildir. Zaman gereklidir ancak daha kalıcıdır. Marka bilinirliği katkısı çok fazla olan bir işlemdir. İşi acele olan bir müşteriniz varsa Google ads reklamlarını önerebilirsiniz. Reklamlar ile hızlı bir şekilde yer alacak ancak bütçesi bittiğinde tekrar ilk sayfadan kaybolacaktır. Şu an için fiyatlar ajans kalitesi ve niteliğine göre 5,000 TL’den başlamakta 35,000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Bunlar ortalama rakamlardır daha azına ve fazlasına rastlamanız mümkündür.

 

Son olarak şunu diyebiliriz bu yazımızda bir seo ajansı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden, seo fiyatlarından bahsettik. Biz de bir seo ajansı olarak bu konuda hizmet veriyoruz. Referansları görmek ve bizden fiyat almak için telefon ve whastapp hattmızdan bize ulaşabilirsiniz.